Судак, щука, сом, тушковані зі спаржею

Для рецепту Вам знадобиться:

  • риба - 1кг
  • спаржа - 600г
  • печериці - 100г
  • вершкове масло - 1 ст.л.
  • сіль - за смаком

для відвару:

  • петрушка (корінь) - 1/2 шт.
  • селера - 1/2 шт.
  • цибуля - 1/2 шт.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • запашний перець (мелений) - 3-5 шт.

для соусу:

  • масло - 1.5 ст.л.
  • борошно - 1 ст.л.
  • яйце (жовток, сирої) - 1-2 шт.
  • сіль, перець, лимонний сік - за смаком.

Спаржу очистити від шкірки (зіскребти її по напрямку від підстави до верхівки). Зв'язати. Закип'ятити підсолену воду і, заклавши в неї спаржу, варити до готовності. Підготовлену рибу нарізати порційними шматками без кісток, посолити і витримати в прохолодному місці. З харчових відходів риби зварити бульйон з додаванням коріння, цибулі, спецій. Готовий бульйон процідити.

Гриби очистити, промити, нарізати тонкими скибочками, підсмажити на маслі. Викласти в сотейник, зверху покласти рибу, влити трохи бульйону. Тушкувати на слабкому вогні протягом 20-25 хв.

Злегка обсмажити борошно на маслі, розвести холодним бульйоном, закип'ятити. Готову рибу викласти на середину страви. Соус, знявши з вогню і швидко розмішуючи, заправити сирими жовтками, лимонним соком, і змішавши з грибами, підігріти, але не кип'ятити. Залити ним рибу, навколо помістити спаржу.

0 коментарів

Unauthorized


Для того, щоб залишити коментар, увійдіть або зареєструйтесь.