Для рецепту Вам знадобиться:
- щука (очищена, з головою)- 1.5 кг

для начинки:
- рис - 60г
- яйце (зварені круто і нарізані) - 2 шт.
- вершкове масло (розм'якшене)- 15г
- чорнослив без кісточок, розмочений в теплій воді) - 6-8 шт.

верх з мелених сухарів:
- збиті яєчні білки
- сухарі (мелений) - 2 ст.л.
- морська сіль - 2 ч.л.
- білий перець - 3 ч.л.
- вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.

Можливі заміни: (судак, кефаль) Цей рецепт сягає початку століття. Використання в начинку чорносливу може здатися несподіваним, однак він відмінно поєднується з усіэю стравою і, крім того, дуже поживний. У Фінляндії фаршировану рибу часто загортають таким чином, що хвіст знаходиться в роті риби, і готують в круглій кастрюлі. Ретельно витріть рибу паперовим рушником. Змішайте рис, нарізані яйця і розм'якшене масло. Не-щільно заповніть порожнину риби цією сумішшю. Поверх начинки покладіть чорнослив. Зшийте край порожнини міцною ниткою. Нагрійте духовку до 180 C (рівень 4). Змастіть вершковим маслом дно і стінки жароміцної каструлі такого розміру, щоб риба тільки-тільки входила до неї, і покладіть туди рибу. Верх риби змастіть яєчним білком; посипте меленими сухарями, сіллю і перцем. Покладіть в каструлю шматочки вершкового масла і запікайте рибу протягом 1 або 1,5 години. Перевірте готовність, потягнувши на себе плавник риби. Якщо плавник легко відділяється, риба готова. Приберіть нитку і подавайте страву прямо в каструлі, використовуючи в якості гарніру легкий салат.

Кухня рибалки