Якщо ви не збираєтеся готувати рибу прямо на березі, ви повинні зберегти її, щоб не допустити втрати якості. Якщо ви не плануєте з'їсти її протягом кількох найближчих днів, то необхідно натерти внутрішню поверхню черевної порожнини сіллю або винним оцтом, щоб виключити поширення бактерій. Сіль проста у перенесенні і зберіганні, але у неї є той недолік, що вона витягує рідину з риби, роблячи її досить сухою і трохи позбавленою смаку. Винний оцет, з іншого боку, має антибактерицидну дію без втрати смакових якостей риби. 

 

Рибу необхідно зберігати в сухому вигляді і в тінистому місці. Покласти рибу на сонце - значить надіслати запрошення гнильним бактеріям почати свій деструктивний процес. У разі, якщо рибу передбачається піддати термообробці або заморожуванню протягом найближчих кількох годин, її можна загорнути в шматок паперу чи в траву, але для більш тривалого зберігання необхідно скористатися шматком чистої сухої тканини. Плетені кошики для перенесення риби, століттями підтвердили свою якість, добиваються того ж за рахунок вільної циркуляції повітря в них. Дуже важливо запам'ятати, що рибу треба зберігати в місцях з вільною циркуляцією повітря, тобто кожну рибину слід тримати окремо, незалежно від того, загорнута в траву, папір або тканину.

 

На жаль, досить часті випадки, коли рибалки опускають свій улов в пластиковий пакет, а потім кладуть його на сонці або на заднє сидіння автомашини. Такий метод зберігання призводить до того, що риба швидко втрачає свою якість.

Правильно випотрошена і збережена за правилами риба може залишатися без свіжої заморозки як мінімум 24 години. Якщо ви не впевнені, що риба свіжа, є кілька способів перевірити це. Риба повинна бути пружною якщо злегка натиснути на шкіру, западини повинні знову заповнитися після того як приберете палець. Риба також повинна зберігати свій природний колір, - наприклад, червоні зябра, - і не повинна виглядати м'якою або млявою.

Як зберегти рибу на рибалці

Кухня рибалки