Для рецепту Вам знадобиться:
- риба - 1кг
- спаржа - 600г
- печериці - 100г
- вершкове масло - 1 ст.л.
- сіль - за смаком

 

для відвару:
- петрушка (корінь) - 1/2 шт.
- селера - 1/2 шт.
- цибуля - 1/2 шт.
- лавровий лист - 1 шт.
- запашний перець (мелений) - 3-5 шт.

 

для соусу:
- масло - 1.5 ст.л.
- борошно - 1 ст.л.
- яйце (жовток, сирої) - 1-2 шт.
- сіль, перець, лимонний сік - за смаком.

 

Спаржу очистити від шкірки (зіскребти її по напрямку від підстави до верхівки). Зв'язати. Закип'ятити підсолену воду і, заклавши в неї спаржу, варити до готовності. Підготовлену рибу нарізати порційними шматками без кісток, посолити і витримати в прохолодному місці. З харчових відходів риби зварити бульйон з додаванням коріння, цибулі, спецій. Готовий бульйон процідити.

 

Гриби очистити, промити, нарізати тонкими скибочками, підсмажити на маслі. Викласти в сотейник, зверху покласти рибу, влити трохи бульйону. Тушкувати на слабкому вогні протягом 20-25 хв.
Злегка обсмажити борошно на маслі, розвести холодним бульйоном, закип'ятити. Готову рибу викласти на середину страви. Соус, знявши з вогню і швидко розмішуючи, заправити сирими жовтками, лимонним соком, і змішавши з грибами, підігріти, але не кип'ятити. Залити ним рибу, навколо помістити спаржу.

Кухня рибалки